Pääkuva
IPMA Certification logo

Todenna kyvykkyytesi projektiammattilaisena

IPMA® Level C

IPMA Level C-sertifiointi on tarkoitettu sinulle, jolla on jo kokemusta projektien johtamisesta. Olet johtanut organisaatiosi normaaleja projekteja tai ollut projektipäällikön apuna vaativien projektien johtamisessa. Sertifioinnilla osoitat olevasi sertifioitu projektipäällikkö.

IPMA C prosessi


Sertifioitu Projektipäällikkö

Perusvaatimus: IPMA:n Tasolla C vaaditaan, että kandidaatti on toiminut projektinjohtamisroolissa organisaation normaaleissa projekteissa. 

Kelpoisuusehdot: Kandidaatilla on viimeisen kuuden vuoden ajalta vähintään kolmen vuoden kokemus normaalien projektien johtamisesta tai vähintään kolmen vuoden kokemus vastuullisessa projektinjohdollisessa roolissa projektipäällikön apuna vaativassa projektissa. Vastuullisella yleisjohdollisella roolilla tarkoitetaan roolia, jossa on projektitoiminnan puitteissa toiminut henkilöiden työnjohdollisena esimiehenä. Tämän tulee näkyä esim. projektiorganisaatiokuvassa niin, että henkilön alaisuudessa on johdettavia henkilöitä. Pelkkien asioiden hallinnointi ei kata asetettua vaatimusta. Perustellusta syystä näytön aikajännettä voidaan laajentaa neljällä vuodella kymmeneen vuoteen.

Ydinpätevyys: Hakija pystyy johtamaan normaaleja projekteja.

Hakijan tulee esittää referenssinään projekti, jonka vastuullisena päällikkönä hän on toiminut. Referenssiprojektin päättymisestä saa olla kulunut korkeintaan kaksi vuotta hakemuksen jättöpäivään mennessä.


Oletko harkinnut IPMA -sertifikaatin suorittamista? Osallistu ilmaisiin info-webinaariin. Lopuksi sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

29.1.2019 15 Kiinnostaako IPMA -sertifiointi? serti-info, Sertifiointi, Webinaari
21.2.2019 15 Kiinnostaako IPMA -sertifiointi? serti-info, Sertifiointi, Webinaari
14.3.2019 15 Kiinnostaako IPMA -sertifiointi? serti-info, Sertifiointi, Webinaari
16.4.2019 15 Kiinnostaako IPMA -sertifiointi? serti-info, Sertifiointi, Webinaari
16.5.2019 15 Kiinnostaako IPMA -sertifiointi? serti-info, Sertifiointi, Webinaari

C-tason sertifiointiprosessi

C-prosessi
Vaihe 1. Hakemus

IPMA C hakemus


  Sertifiointiprosessi käynnistyy hakijan täyttäessä hakemuslomakkeen netissä ja liittäessään siihen asianmukaisesti täytetyt liitetiedostot. Lue myös IPMA –sertifioidun henkilön eettiset ohjeet.

  Sähköinen hakemuslomake sisältää: tiedot hakemuksen kohteena olevasta sertifikaatista, henkilötiedot, osoitetiedot ja laskutustiedot.

  Hakemuksen liitteinä tulee lisäksi toimittaa seuraavat asiakirjat asianmukaisesti laadittuina tai täytettyinä.
  • Liite 1 (lataa tästä):
   • Hakijan tiedot, koulutustiedot ja referenssihenkilöiden yhteystiedot.
   • Yhteenvetoraportti referenssiprojektista, jossa hakija kuvailee rooliaan vastuullisena projektinjohtajana. 
  • Liite 2 (lataa tästä):
   • Itsearviointilomake on tarkoitettu hakijan omien, projektinjohdollisten kehitystarpeiden analysointiin.
   • Vaativuustietolomake. Hakijan tulee vastata siinä esitettyihin kysymyksiin kaikkien kokemusyhteenvedossa esitettyjen projektien osalta.
   • Kokemustiedot. Hakijan tulee laatia yhteenveto projekteista, joiden johtamiseen on osallistunut ja joita haluaa käyttää todisteena sille, että täyttää kyseisen ammattialan ja tason kelpoisuusehdot.
   • Projektien ajoittuminen. Hakijan tulee esittää kaikki kokemusyhteenvedossa esitettyjen projektien ajoittuminen jana-aikataulun muodossa.
  • CV (ansioluettelo) saa olla vapaamuotoinen, mutta sen pitää sisältää selvitys hakijan mahdollisesta panoksesta projektinjohtamisen työkalujen, tekniikoiden, menetelmien, osaamisen yms. kehittämisessä.
Tee kaikki hakemuksen liitteet valmiiksi ja varmista että ne ovat saatavilla, kun ryhdyt täyttämään hakemusta selaimella. Hakemus toimii parhaiten uusimmilla selaimilla. 

Ohje hakemuksen tekemiseen
 • Avaa hakemuslomake tästä
 • Valitse sertifiointitaso C.
 • Täytä lomakkeella kysytyt tiedot. Pakolliset kentät näkyvät lihavoituina. Lomake on dynaaminen eli tekemäsi valinnat vaikuttavat lomakkeella näkyviin kenttiin ja niiden pakollisuuteen.
 • Valitse sopiva laskutustapa ja täytä valintasi mukaiset tiedot.
 • Valitse koetilaisuus, johon olet osallistumassa.
 • Lisää hakemuksen liitteet yksi kerrallaan: 
  • Napsauta Selaa (Valitse tiedosto) -painiketta ja valitse liite, jonka haluat lisätä hakemukseen ja avaa se. Napsauta sen jälkeen Lataa-painiketta. Valitse latauksen jälkeen valintalistasta liitteen sisällöstä kertova vaihtoehto (Hakijan CV, iliite 1 ja liite 2). Varmista että kaikki hakemuksen pakolliset liitteet on ladattu hakemukseen mukaan.
 • Hyväksy hakemuksen ehdot. Napsauttamalla ko. tekstiä pääset lukemaan ehdot.
 • Lähetä hakemus.
Saat sähköpostiisi kopion antamistasi tiedoista. Sertifioinnin koordinaattori tarkistaa toimittamasi materiaalin ja lähettää sinulle vahvistuksen osallistumisestasi.

Vaihe 2. Koe

Hakija osallistuu kolme tuntia kestävään kirjalliseen kokeeseen ja suorittaa essee-tehtäviä sekä case-projekteihin liittyviä tehtäviä. Tehtävät koskevat pääasiassa käytäntöpätevyyksiä, mutta kokeeseen voi sisältyä myös näkökulma- ja ihmispätevyyksiä koskevia tehtäviä. Tehtävissä onnistuminen vaatii kykyä soveltaa projektinjohtamisen perusmenetelmiin liittyviä tietoja ja taitoja. 

Hakijalla saa olla kokeessa mukana vain taskulaskin, kynä ja pyyhekumi.
Hakijan on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä (henkilötodistus, ajokortti tai passi) koetilaisuudessa. 

Kokeeseen voi valmistautua mm. lukemalla Yksilön pätevyydet -teoksen (lataa itsellesi PDF alla olevasta linkistä), IPMA -sertifioidun henkilön eettiset ohjeet -kirjoituksen ja esimerkiksi seuraavia kirjoja: 
 • Risto Pelin (2011): Projektihallinnan käsikirja, ISBN: 9789526720111 
 • Kai Ruuska (2013): Pidä projekti hallinnassa, ISBN: 9789521419416 
 • Karlos Artto, Jaakko Kujala, Miia Martinsuo (2008): Projektiliiketoiminta, ISBN: 978-952-92-8534-1 

Vaihe 3. Workshop

Kaikki kirjallisen kokeen läpäisseet hakijat kutsutaan päivän mittaiseen workshoppiin, jossa hakijat suorittavat projektinjohtamisen käytännön tehtäviä. Workshop on ryhmätyöharjoitus, jossa keskitytään ihmispätevyyksiin eli ryhmän rakentamiseen ja hakijan kykyyn toimia kyseisen ryhmän jäsenenä ja johtajana ryhmän tuotoksen aikaansaamiseksi. 

Vaihe 4. Haastattelu

Viimeisenä vaiheena on henkilökohtainen haastattelu kahden asessorin kanssa. Haastattelun tarkoitus on saada lisätietoa kandidaatin pätevyyksistä puuttuvien pätevyysnäyttöjen osalta sekä varmistuksia aikaisemmille pätevyysnäytöille. Hakijan on varauduttava myös esittelemään referenssiprojektin hallintaan liittyviä asiakirjoja.


Yksilön pätevyydet -teos

kansiTäytä alla olevat kentät, niin voit ladata PDF:n


Katso rekisteriseloste

Ilmoittaudu mukaan!

Alla näet tulevat C-sertifiointikierrokset, ilmoittautuminen päättyy kuukausi ennen koetta.


IPMA Level C-sertifioitumistilaisuudet

29.1.2019 Kiinnostaako IPMA -sertifiointi?
4.2.2019 IPMA-sertifiointikoepäivä Ilmoittautuminen päättyy: 7.1.2019 (C-koe) ja 14.1.2019 (D-koe Malminkartano HKI
21.2.2019 Kiinnostaako IPMA -sertifiointi?
12.3.2019 IPMA-sertifiointikoepäivä Ilmoittautuminen päättyy: 12.2.2019 (C-koe) ja 19.2.2019 (D-koe) Malminkartano HKI
14.3.2019 Kiinnostaako IPMA -sertifiointi?
21. - 22.3.2019 IPMA Level C - workshop ja haastattelut Malminkartano HKI
3.4.2019 IPMA-sertifiointikoepäivä Ilmoittautuminen päättyy: 6.3.2019 (C-koe) ja 13.3.2019 (D-koe) Malminkartano HKI
16.4.2019 Kiinnostaako IPMA -sertifiointi?
29.4.2019 IPMA-sertifiointikoepäivä Ilmoittautuminen päättyy: 1.4.2019 (C-koe) ja 8.4.2019 (D-koe) Malminkartano HKI
9. - 10.5.2019 IPMA Level C - workshop ja haastattelut Malminkartano HKI
16.5.2019 Kiinnostaako IPMA -sertifiointi?
27.5.2019 IPMA-sertifiointikoepäivä Ilmoittautuminen päättyy: 29.4.2019 (C-koe) ja 6.5.2019 (D-koe) Malminkartano HKI
13. - 14.6.2019 IPMA Level C - workshop ja haastattelut Malminkartano HKI

Hinnat

 Taso Hinta JäsenhintaMuut tiedot

 C

 2000€

 1850€

Laskutetaan sertifikaatin myöntämisen yhteydessä.
(Hylätystä kokeesta veloitetaan 500€. Kokeen saa kuitenkin uusia kerran tällä hinnalla. Lasku lähetetään ensimmäisen hylätyn kokeeen jälkeen ja summa vähennetään koko laskusta, mikäli hakija selviää toisella yrityksellä kokeesta).

Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %. Jäsenhinta on voimassa Projektiyhdistyksen jäsenille, joilla on jäsenmaksu maksettuna ennen sertifiointiin hakeutumista. Lue lisää jäsenyydestä.

Sertifioinnin ehdot
Nämä ehdot liittyvät kaikkiin sertifiointitilaisuuksiimme.
Kandidaatin peruessa osallistumisensa myöhemmin kuin 10 työpäivää ennen tilaisuuden alkua, perimme toimistokuluina 50 % tilaisuuden hinnasta. Mikäli kandidaatti ei peru osallistumistaan ja ei saavu paikalle, veloitamme koko hinnan. Sairaustapauksessa (tai muu painava syy) emme veloita osallistumismaksua, mikäli kandidaatti toimittaa meille lääkärintodistuksen (tai muu vastaava dokumentti). Kandidaatti voi siirtää yhden kerran osallistumisensa sertifiointitilaisuuteen myöhemmin kuin 10 työpäivää ennen tilaisuuden alkua jolloin perimme siirrosta toimistokuluina 100 € + ALV. Mahdollinen peruminen tai siirto tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen sertifiointi@pry.fi. Kandidaatin antamista virheellisistä tai puutteellisista laskutustiedoista johtuvasta uudelleen laskutuksesta perimme toimistokuluina 100 € + ALV. 
Lähetämme laskun 
- C ja D –tasoilla kun koe on suoritettu.
- A ja B –tasoilla kun hakemus on käsitelty. 
Maksuehtomme on 14 vuorokautta. Hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.
Mikäli sertifiointitilaisuus joudutaan perumaan jostakin syystä, ilmoitamme siitä viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Pidätämme oikeudet muutoksiin. 


Tiesitkö että C-tason sertifikaatteja on Suomessa jo lähes 3 000 kpl. C-tason sertifikaatti antaa uskottavuutta tarjouksessa ja on hyvä porras sinun urallasi. Olisiko sinulla osaamista ja kokemusta suorittaa C-tason sertifikaatti?

Ota yhteyttä:

sertifiointi@pry.fi
p. 040 533 6775


Teemu Nieminen_sertifiointi

” Tunnen ylpeyttä, että sain haastavan sertifioinnin suoritetuksi ja uskon, että se paransi taitojani projektipäällikkönä ja arvoani työmarkkinoilla."

Teemu Nieminen, IPMA Level C - Sertifioitu Projektipäällikkö
Helen Oy