Uutiset

Projektimaailmassa tapahtuu kaiken aikaa. Kokoonnutaan konferensseihin, julkaistaan tutkimuksia, järjestetään kilpailuja, jaetaan tunnustuksia, kehitetään järjestelmiä ja työkaluja. Syntyy uutisia. Seuraamalla uutistarjontaa pysyt kärryillä, missä mennään. 

Entä mitä uutta ja kiinnostavaa sinä olet kohdannut omissa ympyröissäsi? Vinkkaa siitä meille muillekin. Syntyy uutinen!

Uutiset

31.10.2017 10.16

Allianssimallilla toteutettu Tampereen rantatunneli on Vuoden Projekti

Tampereen Rantatunneli on valittu Projektiyhdistys ry:n Vuoden 2017 projektiksi. Rantatunneli on Suomen pisin, 2,3 kilometrin pituinen maantietunneli. Hankkeen toteuttamisesta vastasi Lemminkäisen, A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n ja Saanio & Riekkola Oy:n muodostama allianssiryhmittymä. Hankkeen tilaajaosapuolina toimivat Tampereen kaupunki ja Liikennevirasto.

Vuoden ProjektiVuoden projekti -kilpailussa palkitaan vuoden onnistuneimmat ja merkittävimmät projektit. Projektiyhdistys mainitsee valinnan perusteluissa Rantatunnelin olevan yksi Suomen ensimmäisistä allianssihankkeista. Allianssimallissa asiakas ja palveluntuottajat suunnittelevat ja toteuttavat hankkeen yhdessä, yhteisellä organisaatiolla ja yhteisillä päätöksillä. Hyödyt ja riskit jaetaan.

Projektiyhdistys toteaa Rantatunnelihankkeen allianssiosapuolten sitoutuneen yhteisesti tavoitteisiin. Projekti valmistui etuajassa, alitti budjetin ja ylitti kaikki tavoitteet, muun muassa laadun ja työturvallisuuden osalta. Allianssiyhteistyössä syntyneiden innovaatioiden arvo oli yli 20 miljoonaa euroa.

Kaksivaiheisen Rantatunnelihankkeen kehitysvaihe ajoittui vuosille 2012–2013, ja toteutus käynnistyi lokakuussa 2013. Tunneli avattiin liikenteelle 15.11.2016, puoli vuotta etuajassa aikatauluaan. 

Vuoden projekti -kilpailun voittajat julkistettiin Projektiyhdistyksen järjestämillä Projektipäivillä. Kunniamaininnan kilpailussa sai Valtatie 8 parannushanke Luostarinkylän kohdalla. Hankkeen toteutti Destia Oy Liikenneviraston tilauksesta.

OP4_1048


Palaa otsikoihin