Uutiset

Projektimaailmassa tapahtuu kaiken aikaa. Kokoonnutaan konferensseihin, julkaistaan tutkimuksia, järjestetään kilpailuja, jaetaan tunnustuksia, kehitetään järjestelmiä ja työkaluja. Syntyy uutisia. Seuraamalla uutistarjontaa pysyt kärryillä, missä mennään. 

Entä mitä uutta ja kiinnostavaa sinä olet kohdannut omissa ympyröissäsi? Vinkkaa siitä meille muillekin. Syntyy uutinen!

Uutiset

27.4.2016 8.59

Kohti maailmaa, jossa projektit onnistuvat

Etelärantaan kokoontui reilut 80 osallistujaa kuuntelemaan kolmea laadukasta esiintyjää ja hakemaan inspiraatiota Onnistunut Projekti-tapahtuman epistolasta.

OnnistunutProjekti2016Etelärantaan kokoontui reilut 80 osallistujaa kuuntelemaan kolmea laadukasta esiintyjää ja hakemaan inspiraatiota Onnistunut Projekti-tapahtuman epistolasta. 

Palautteen mukaan tilaisuus oli erittäin onnistunut. Puhujista pidettiin. Puhujamme saivat esityksistään ajankohtaisuuden osalta erittäin hyviä arvosanoja (4,33-4,76 asteikolla 1-5) sekä esitystavan ja sisällön osalta erittäin hyviä arvosanoja (4,26-4,76). Tilaisuuden kokonaisarvosanaksi tuli 4,8. 

Tilaisuuden ensimmäisen esityksen piti Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun taloustieteen professori Matti Pohjola. Hän puhui digitalisaatiosta ja globalisaatiosta talouden muutosvoimina. Matti toi esille, että Suomen digivalmiudet ovat erinomaiset väestön ja yritysten tietotekniikan käytöllä mitaten. Digitalisaatio ei kuitenkaan yksin ratkaise mitään, vaan vaatii toimintojen muuttamista. Jokainen yritys ja muu yhteisö tarvitsee digistrategian: palvelujen jatkuvaa kehittämistä, henkilöstön osaaminen ja toimintatavat suunnattava oikein ja yrityskulttuurien pitää vastata diginatiivien asiakkaiden odotuksiin. Julkinen sektori voi, paitsi luoda kasvulle puitteet, myös vaikuttaa siihen itse suoraan ICT:n suurena käyttäjänä. Lisäksi Matti totesi, että tiede ja teknologia ovat tässä avainasemassa. Matti päätti esityksensä toteamalla, että nyt tarvitaan rohkeampi kansallinen visio: Digitaalisuus on nostettava keskiöön hyvinvointiyhteiskunnan uudistamisessa. 

Tilaisuuden toisena esiintyjänä oli Elina Santamäki GS1 Finlandista. Hän kertoi Golli-pilvipalvelun rakentamisesta ja ketterästä kehittämisestä laajassa verkostossa. Golli on helppokäyttöinen ja kustannustehokas pilvipalvelu, joka toimii tilaus-toimitusketjun digitalisoinnin mahdollistajana. Gollia kehitetään jatkuvasti yhdessä käyttäjäyritysten tarpeiden mukaisesti. Elina listasi kuulijoille sidosryhmiin ja niiden johtamiseen liittyneet menestystekijät: Ymmärrä toimiala, puhu samaa kieltä - sovita viestisi, viesti aktiivisesti, käytännönläheisesti ja rehellisesti, luo luottamuksellinen ilmapiiri, sovi pelisäännöt, toista projektin tavoitteita, pidä aikataulusta kiinni, pidä pää kylmänä. 

Tilaisuuden päätti Paula Aaltonen Sinebrychoffilta. Hän jakoi kaikille Onnistuneen projektin reseptin. Ainesosiksi tarvitaan tavoite, pelikenttä, resurssit, realismi, kansantajuisuus ja muutosjohtajuus. Onnistuneen projektin valmistusohje: Määritä yksiselitteinen päätöksentekomalli. Määritä ohjausryhmän rooli. Sytytä liekki. Pidä kokonaisuus hallussa ja liikkeessä. 

Tilaisuuden esitysmateriaalit löytyvät Onnistunut Projekti 2016 sivuilta osoitteessa http://www.onnistunut-projekti.fi/ohjelma/17862 

Kiertueen seuraava tapahtuma pidetään Turussa 7.10.2016. 

Kiertue järjestetään yhteistyössä Pasaatin, CxO Professionalsin, ProjectTOPin ja Projektiyhdistyksen kanssa. 

Palaa otsikoihin