Uutiset

Projektimaailmassa tapahtuu kaiken aikaa. Kokoonnutaan konferensseihin, julkaistaan tutkimuksia, järjestetään kilpailuja, jaetaan tunnustuksia, kehitetään järjestelmiä ja työkaluja. Syntyy uutisia. Seuraamalla uutistarjontaa pysyt kärryillä, missä mennään. 

Entä mitä uutta ja kiinnostavaa sinä olet kohdannut omissa ympyröissäsi? Vinkkaa siitä meille muillekin. Syntyy uutinen!

Uutiset

21.6.2017 8.35

Project Management Championship:n kansainvälinen finaali Kroatiassa

PMC 2017 kulminoitui 11.6.2017 Kroatian luonnonpuistossa Brijunissa, jossa seitsemän maan edustajat kilpailivat oppilaitosten projektinhallinnan maailmanmestaruudesta. Tämän vuotinen Suomen tiimi koostui Oulun yliopiston opiskelijoista, jotka viime lokakuussa voittivat suomen mestaruuden.

PMC 2016
Suomen tiukka tiimi valmistautumassa PMC finaalin simulaation (Vasemmalta alkaen Aleksi Autio, Tuomas Alatulkkila, Eetu Rantanen ja Peetu Virkkala)

Kilpailun tavoitteena oli voittaa muut tiimit puolalaisen Omecin laatimassa simulaatio-tehtävässä. Simulaation skenaariona oli 4 hengen moottoripyörämatka Afrikassa. Matkan aikana peliin tuli yllättäviä muuttujia erilaisten tapahtumien muodossa ja näillä testattiin tiimiläisten kykyä minimoida riskit ja riskien realistoituessa pyrkiä minimoimaan niiden haittoja. Kaikilla tiimeillä oli yhteinen lähtöpaikka ja päämäärä, mutta he saivat vapaasti valita hahmot ja reitin, jota tulisivat kulkemaan. Erilaiset muuttuvat tilanteet, riskienhallinta ja tapahtumalokin pitäminen pitivät tiimit kiireisenä koko päivän ajan. Kyselin eri joukkueiden jäsenten mielipiteitä simulaatiosta ja kaikki olivat sitä mieltä että simulaatio oli erittäin haastava ja opettavainen kokemus.

Kilpailun päätyttyä Omecin edustajat julistivat voittajat ja valitettavasti Suomen tiimi ei tällä kertaa päässyt nousemaan podiumille.

Kilpailun tulokset:

1.       sija: Serbia
2.       sija: Espanja
3.       sija: Italia

Muiden tiimien keskinäisiä sijoituksia ei paljastettu.

Kisan jälkeen tiimit kävivät tutustumassa Brijunin erilaisiin nähtävyyksiin ja illalla oli vuorossa verkostoitumista sekä yhteinen kisaillallinen.

Kaiken kaikkiaan kilpailu oli tänä vuonna ensiluokkaisesti järjestetty ja me Projektiyhdistyksen PMC -tiimissä jo odotamme innolla, että PMC2018 lähtee käyntiin. Voittajajoukkueelle on jälleen luvassa hieno kisamatka ja mielenkiintoisia kokemuksia. Ensivuoden finaalin järjestetään Serbiassa loppukeväästä.

Ville Solja

Projektipäällikkö
Project Management Championship


Palaa otsikoihin