Uutiset

Projektimaailmassa tapahtuu kaiken aikaa. Kokoonnutaan konferensseihin, julkaistaan tutkimuksia, järjestetään kilpailuja, jaetaan tunnustuksia, kehitetään järjestelmiä ja työkaluja. Syntyy uutisia. Seuraamalla uutistarjontaa pysyt kärryillä, missä mennään. 

Entä mitä uutta ja kiinnostavaa sinä olet kohdannut omissa ympyröissäsi? Vinkkaa siitä meille muillekin. Syntyy uutinen!

Uutiset

2.11.2017 13.52

Projektiosaamiskoulutuksen arvoinnovaatio valittiin vuoden akateemiseksi projektiteoksi

Projektiyhdistyksen tieteellinen neuvottelukunta palkitsi vuoden akateemisena projektitekona Seinäjoen ja Vaasan ammattikorkeakoulujen Projektiosaamiskoulutuksen arvoinnovaation: kahden korkeakoulun ja tieteenalan yhdessä toteuttama ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Tämä Academic PM Award -palkinto julkistettiin Projektipäivillä 1.11.2017 Helsingin Messukeskuksessa.

Academic PM awardProjektiyhdistyksen palkintoraadin mukaan Seinäjoen AMK:n ja Vaasan AMK:n yhdessä toteuttama projektiaiheinen YAMK -tutkinto on innostava esimerkki siitä, miten täydentävää osaamista yhdistämällä voidaan saavuttaa samanaikaisesti korkea opetuksen laatu sekä tehokkuusetuja. Tarjottu tutkintokoulutus on heti ensimmäisellä toteutuskerrallaan onnistunut houkuttamaan suuren määrän opiskelijoita. Lisäksi tutkintokoulutus on suunniteltu ottamaan huomioon myös kansainvälisten työntekijöiden ja vaihto-opiskelijoiden tarpeet. Seinäjoen ja Vaasan AMK:jen  koulutuksen korkeasta laatutasosta kertoo mm. opiskelijoiden hyvä menestys PMAF -sertifioinnissa.

Kaksi pientä korkeakoulua pystyy voimansa yhdistämällä tuottamaan korkeatasoista projektialan ylempää tutkintokoulutusta. Yhteiset opiskelijaryhmät takaavat kylliksi korkeatasoisia opiskelijoita. Samalla tavoin opettajaresurssit yhdistämällä saavutetaan kestävämpi osaamispohja. Ryhmien ja opettajaresurssien yhdistämisellä saavutetaan myös kustannustehokkuutta.

Opiskelijoille hyöty muodostuu eri alojen (kaupallinen ja tekninen) opiskelijoiden opetusryhmistä. Opetuskielenä on englanti ja opiskelijoina suomalaisten lisäksi alueen kansainvälisten yritysten eri kansallisuuksia edustavia työntekijöitä ja vaihto-opiskelijoita. Suunnittelussa oli mukana myös alueen yrityksiä ja opiskelussa voi hyödyntää työnantajan tarjoamia työtehtäviä ja toimintaympäristöä. Saavutettua osaamista on mahdollista verrata kansainväliseen projektiosaamiseen. 

Beata Taijala ja Lotta Saarikoski


Yliopettaja Beata Taijala, SeAMK puh. 040 830 4217
Koulutuspäällikkö Lotta Saarikoski, VAMK puh. 040 582 7710
Toimitusjohtaja Timo Saros, Projektiyhdistys, puh. 0400 623 171


Palaa otsikoihin