Uutiset

Projektimaailmassa tapahtuu kaiken aikaa. Kokoonnutaan konferensseihin, julkaistaan tutkimuksia, järjestetään kilpailuja, jaetaan tunnustuksia, kehitetään järjestelmiä ja työkaluja. Syntyy uutisia. Seuraamalla uutistarjontaa pysyt kärryillä, missä mennään. 

Entä mitä uutta ja kiinnostavaa sinä olet kohdannut omissa ympyröissäsi? Vinkkaa siitä meille muillekin. Syntyy uutinen!

Uutiset

1.11.2016 11.33

”Puhdasta vettä Nepaliin” on Vuoden projekti 2016 -kilpailun voittaja!

Tuomaristo valitsi vuoden 2016 parhaaksi projektiksi ”Puhdasta vettä Nepaliin”. Projekti on osa Suomen kahdenvälistä kehitysyhteistyötä Nepalin kanssa ja sen toteutti Kuntaliiton omistama konsulttiyritys FCG International. Kunniamaininnan kilpailussa sai HiQ Finland Oy:n toteuttama DiacorPlus mobiiliklinikka.

”Puhdasta vettä Nepaliin” on Vuoden projekti 2016 -kilpailun voittaja! 

Vuoden Projekti 2016 voittajatVuoden projekti –kilpailu on Projektiyhdistyksen vuosittain järjestämä kilpailu, jossa palkintaan vuoden onnistuneimmat ja merkittävimmät projektit. Tuomaristo valitsi vuoden 2016 parhaaksi projektiksi ”Puhdasta vettä Nepaliin”. Projekti on osa Suomen kahdenvälistä kehitysyhteistyötä Nepalin kanssa ja sen toteutti Kuntaliiton omistama konsulttiyritys FCG International. Kunniamaininnan kilpailussa sai HiQ Finland Oy:n toteuttama DiacorPlus mobiiliklinikka. 

Vuoden projekti ja yksi kunniamaininnan saanut projekti julkistetaan Projektipäivillä Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 1.11.2016 klo 8.45 alkaen. Palkituille on varattu aikaa projektin esittelyyn keskiviikkona 2.11 klo 13.00-15.25. Median edustajat ovat tervetulleet seuraamaan julkistustilaisuutta ja tutustumaan esimerkillisiin projekteihin kumpanakin päivänä. 

FCG:n vesiprojekti toi ihmisarvoiset olot Nepalin syrjäseuduille 

Suomi aloitti Nepalin vesisektorin tukemisen jo vuonna 1988. Palkittu projekti on nimeltään Rural Village Water Resources Management Project ja tarkemmin sen toinen vaihe. Ensimmäinen vaihe alkoi vuonna 2006 Nepalin erittäin syrjäisellä ja kehittymättömällä alueella. Ensimmäinen vaihe sujui hyvin, ja maaseudun vesivarojen hallinnan tukemista päätettiin jatkaa. Hanke-alue on hyvin köyhää ja siellä on vähän muita kehitysavunantajia. 

Hankkeen tavoitteena oli lisätä hyvinvointia ja vähentää köyhyyttä kestävällä vesivarojen hallinnoinnilla. Hanke koostui kolmesta osasta: maaseudun vesihuolto ja sanitaatio, toimeentulon kehittäminen sekä kykyjen ja voimavarojen vahvistus. Hanke toimi syyskuun 2010 ja helmikuun 2016 välisenä aikana 10 piirikunnassa. Kokonaisbudjetti oli 26,1 milj. €, josta Suomen valtion osuus oli 15,5 milj. €. FCG International on Kuntaliiton omistama konsulttiyritys, jonka strategiana on luoda kestäviä ja innovatiivisia palveluja ja ratkaisuja, iskulauseena ”Hyvinvoinnin puolesta”. 

Vuoden projekti-kilpailun tuomaristo piti Nepalin projektia erittäin onnistuneena, etenkin kun se jouduttiin toteuttamaan vaikeissa oloissa. Ei ollut sähköä eikä puhelinyhteyksiä. Kulttuurierot olivat haasteelliset ja sidosryhmien määrä iso. Silti projektissa ylitettiin alkuperäiset tulostavoitteet reilusti. Projektin viestintä sai tuomaristolta kiitosta. Oma osansa voitokkuudessa oli myös projektin toteuttamalla tuotteella. Puhdas vesi on Suomen vientituote. 

DiacorPlus mobiiliklinikka toi lääkärit lähelle 

Kunniamaininnan saanut HiQ Finland Oy:n toteuttama DiacorPlus-hanke on tuomariston mukaan malliesimerkki digitalisoinnin merkityksestä. Hanke käynnistettiin vastaamaan asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin. Diacorin teettämän tutkimuksen mukaan 46 % suomalaisista hakee tietoa verkosta ennen hoitoon hakeutumista vaivan tai sairauden vuoksi. Kolmannes toivoo, että asiantuntija voisi arvioida hoidon tarpeen videon välityksellä ennen lääkärin ajanvarausta. 36 % käyttäisi mielellään mobiilisovellusta, jossa olisi kootusti kaikki hoitoon liittyvät tiedot. Diacor halusi tarjota asiakkailleen Suomen parhaan mobiiliklinikan palvelut. 

Projektin puitteissa suunniteltiin ja toteutettiin natiivisovellus iOS-, Android- ja WP-alustalle, hoitohenkilökunnan käyttöliittymä, palvelinkerros, tarvittavat integraatiot sekä sivusto asiakkaiden tiedottamiseen. Kunniamaininnasta päättänyt tuomaristo piti projektia yhteiskunnallisesti merkittävänä. Sen tulokset helpottavat kansalaisten elämää ja nopeuttavat terveydenhuollon prosesseja. 

Lisätietoja Vuoden 2016 projekti -kilpailusta, julkistamistilaisuudesta ja siinä menestyneistä projekteista antavat: 
Toimitusjohtaja Timo Saros, Projektiyhdistys ry, 0400 623 171, timo.saros@pry.fi
Tuomariston puheenjohtaja Veikko Välilä, Projektiyhdistyksen kunniajäsen, 040 514 0666, veikko.valial@gmail.com 
Viestintäkoordinaattori Johanna Packalen, Projektiyhdistys ry, 050 5545 779, johanna.packalen@pry.fi 

Vuoden projekti –kilpailussa palkitaan vuoden onnistuneimmat ja merkittävimmät projektit. Voittajat julkistetaan Projektiyhdistyksen järjestämillä Projektipäivillä. Voittajan valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Veikko Välilä, Projektiyhdistyksen kunnianjäsen, Timo Hakkarainen, hallituksen jäsen, Ohjelmistoyrittäjät ry, Antti Joensuu, strategiajohtaja, Työ- ja elinkeinoministeriö, Matti Mannonen, toimitusjohtaja, Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry, Hannu J. Mäkinen, aluepäällikkö, Rakennusteollisuus RT ry, Rasmus Roiha, toimitusjohtaja, Ohjelmistoyrittäjät ry, ja Timo Saros, toimitusjohtaja, Projektiyhdistys ry. 


Palaa otsikoihin