Uutiset

Projektimaailmassa tapahtuu kaiken aikaa. Kokoonnutaan konferensseihin, julkaistaan tutkimuksia, järjestetään kilpailuja, jaetaan tunnustuksia, kehitetään järjestelmiä ja työkaluja. Syntyy uutisia. Seuraamalla uutistarjontaa pysyt kärryillä, missä mennään. 

Entä mitä uutta ja kiinnostavaa sinä olet kohdannut omissa ympyröissäsi? Vinkkaa siitä meille muillekin. Syntyy uutinen!

Uutiset

31.10.2017 11.16

Vuoden 2017 projektiteko on Jukolan viesti, huippuunsa hioutunut talkootyön voimannäyte

Projektiyhdistys on valinnut vuoden 2017 Projektiteoksi Jukolan viestissä esimerkillisesti hyödynnetyn ja johdetun vapaaehtoistyön sekä sertifikaatin arvoisesti toteutetut ympäristötavoitteet. Palkinto ojennettiin Projektiyhdistyksen vuosittaisilla Projektipäivillä Jukolan viestin taustaorganisaation, Kaukametsäläisten edustajille.

Vuoden ProjektitekoJukolan viestin projektin toteutuksessa yhdistyvät suomalainen sisukkuus, mittakaavaltaan valtava talkootyömäärä ja suuren kansainvälisen urheilutapahtuman järjestelyosaaminen. Tämä maailman suurin suunnistustapahtuma toteutetaan Suomessa vuosittain eri paikkakunnalla, luonnonolosuhteissa. Tapahtuman onnistumisesta vastaavat aina eri järjestäjät.

Taustalla Jukolan järjestelyissä on vuosia hiottu tuloksellinen projektimalli, johon sukupolvien kokemus ja yhteishenki ovat kerryttäneet ainutlaatuista know-how:ta. Tapahtuman laajuutta ja järjestelyjen haasteellisuutta lisää se, että Jukola ei ole vain pienen joukon huippu-urheilukilpailu, vaan samalla se on myös koko laajan suunnistuskansan suuri perhejuhla. 

Yli 95 % Jukolan viestin järjestelyistä tehdään vapaaehtoisten talkootyönä! Vuosittaiseen onnistumiseen tarvitaan yli 1.500 eri alojen osaajaa ja 100.000 työtunnin talkoopanos. Onnistuminen on osoitus loistavasta projektinhallinnasta ja vapaaehtoistyön arvoihin sopivasta projektinjohtamisesta toteaa Projektiyhdistyksen valintaraati perusteluissaan.

Tämän vuoden Joensuu-Jukolassa tehtiin tavanomaisen järjestelyurakan rinnalla vielä uraauurtavaa ympäristötyötä: Jukolan viestille myönnettiin Ekokompassi -sertifikaatti. Sertifikaatti kertoo tapahtuman sitoutuvan jatkuvaan ympäristötyön kehittämiseen. Joensuu-Jukolalle suunnitellut ympäristötavoitteet täyttyivät.

Jukolan viestin järjestäminen on paikkakunnallaan todella mittava projekti, joka tuo alueelle mukanaan myös runsaasti positiivista medianäkyvyyttä ja tunnettuutta. Jukolan viestin toiminta-ajatusta on käytetty mallina myös monien muiden suurtapahtumien järjestämisessä.

OP4_1042


Palaa otsikoihin