Banneri_3400x624_vuoden projekti

Vuoden projekti -kilpailu

Vuoden ProjektiSaitko vaativan projektisi onnistuneesti satamaan? Osasit kannustaa ja ohjata tiimisi loistaviin tuloksiin. Sinulla taitaakin olla salkussasi ainekset Vuoden projektiksi. 

Lähde siis mukaan kilpailuun. Hyviä projekteja kannattaa tehdä tunnetuksi ja omaa osaamista nostaa esille. Ei sitä koskaan tiedä, mitä positiivinen julkisuus tuo tullessaan. Hakuaika 1.4.-31.8.2018.


Maaliin päässeet projektit voivat osallistua

Kilpailuun voivat osallistua kaikki onnistuneet projektit, jotka ovat asiakkaan, omistajan, toteuttajan tai yhteiskunnan kannalta tärkeitä ja vaikuttavia.

Projektin ja siitä kerrottavien tietojen pitää olla julkisia. Hakemuksessa ei kannata paljastaa liikesalaisuuksia. Hakijoiden henkilötiedot ja projekteihin liittyvät taloudelliset yksityiskohdat käsitellään luottamuksellisesti. Tiedot ovat vain hakuprosessiin osallistuvien henkilöiden ja tuomareiden käytössä. Projektin päättymisestä saa olla kulunut korkeintaan vuosi. Osallistuvalta projektilta vaaditaan hyväksytty projektisuunnitelma aikatauluineen ja budjetteineen.


Finaali huipentuu Projektipäivillä 30-31.10.2018

Hakuajan päätyttyä kilpailun tuomaristo valitsee finalistit, joilta pyydetään tarvittaessa lisätietoja Vuoden Projektiprojektista. Finalistit saavat vapaalipun Projektipäiville 30.10-31.10.2018, jolloin finalistit julkistetaan ja Vuoden projekti palkitaan.

Vuoden projekti 2018 saa 2 000 euron stipendin projektiammatin kehittämiseen. Organisaatio voi käyttää summan esimerkiksi sertifiointiin, projektialan koulutukseen tai vastaavaan vuoden 2019 loppuun mennessä.

Projektipäivien toisena päivänä finalistit pääsevät esittelemään suurenmoisia projektejaan sadoille kollegoille. Kilpailun voittaja ja muut finalistit esitellään myös Projektitoiminta-lehdessä sekä yhdistyksen kotisivuilla ja jäsenkirjeessä. Voittaja saa käyttöönsä Vuoden projekti –logon, jota voi käyttää omassa viestinnässään ja markkinoinnissaan.


Vuoden projekti 2018 -kilpailun tuomariston muodostavat projektiammattilaiset seuraavista organisaatiosta:


Pry_pieni Ohjelmistoyrittäjät_pieni Rakennusteollisuus_pieni

TEM_logo_pieniSKOL_logo_pieniVeikko Välilä
, tuomariston puheenjohtaja, PRY:n kunniajäsen
Timo Hakkarainen, hallituksen jäsen, Ohjelmistoyrittäjät ry
Antti Joensuu, strategiajohtaja, Työ- ja elinkeinoministeriö
Matti Mannonen, toimitusjohtaja, Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry
Hannu J. Mäkinen, aluepäällikkö, Rakennusteollisuus RT ry
Rasmus Roiha, toimitusjohtaja, Ohjelmistoyrittäjät ry
Timo Saros, toimitusjohtaja, Projektiyhdistys ry

Vuoden projekti 2017: ”Allianssimallilla toteutettu Tampereen rantatunneli” 


OP4_1048Tampereen Rantatunneli on valittu Projektiyhdistys ry:n Vuoden 2017 projektiksi. Rantatunneli on Suomen pisin, 2,3 kilometrin pituinen maantietunneli. Hankkeen toteuttamisesta vastasi Lemminkäisen, A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n ja Saanio & Riekkola Oy:n muodostama allianssiryhmittymä. Hankkeen tilaajaosapuolina toimivat Tampereen kaupunki ja Liikennevirasto. Projektiyhdistys toteaa Rantatunnelihankkeen allianssiosapuolten sitoutuneen yhteisesti tavoitteisiin. Projekti valmistui etuajassa, alitti budjetin ja ylitti kaikki tavoitteet, muun muassa laadun ja työturvallisuuden osalta. Allianssiyhteistyössä syntyneiden innovaatioiden arvo oli yli 20 miljoonaa euroa. Kunniamaininnan kilpailussa sai Valtatie 8 parannushanke Luostarinkylän kohdalla. Hankkeen toteutti Destia Oy Liikenneviraston tilauksesta.

Lue lisää projekteista Projektitoiminta -lehdestä 3/2017

Aikaisempia voittajia ja kunniamainintoja:
2016 Puhdasta vettä Nepaliin, FCG International2016 DiacorPlus mobiiliklinikka, HiQ Finland (kunniamaininta)
2015 Google Glass -pysäköinninvalvonta, Vincit Oy2015 Kantolan tapahtumapuisto, Ramboll Finland Oy (kunniamaininta)
2015 Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin, Jyväskylän ammattikorkeakoulu (kunniamaininta)
2014 Göstan Paviljonki, Ramboll CM Oy
2014 EstLink 2, Fingrid Oyj (kunniamaininta)
2013 KT 51, Destia Oy
2013 Elvis, Ulkoasiainministeriö (kunniamaininta)
2013 Flexi Burn CFB, VTT (kunniamaininta)
2012 Kehitysyhteistyöprojekti: ICT-tukea Tansaniaan, PITKY2011 Lähipalveluhanke, Sininauhaliitto
2008 Talvivaaran kaivosprojekti
2006 Kunta- ja palvelurakenneuudistus