SIG-16 Cleantech ja kestävä kehitys projekteissa

Ryhmämme käsittelee kestävän kehityksen aihepiirin kysymyksiä. Mitä kestävä kehitys projekteissa oikein pitää sisällään?

Mitkä ovat cleantech-alan näkymät Suomessa ja kansainvälisesti?

Toiminta pitää sisällään ympäristöasioiden lisäksi myös yhteiskuntavastuuseen sekä sosiaaliseen ja taloudelliseen kehitykseen ja oikeudenmukaisuuteen liittyvät aihepiirit.


Cleantech-ala on eräs Suomen talouden vetureista

Ympäristöä säästävään teknologiaan keskittyvä cleantech-ala on Suomessa vahvassa kasvussa. Se on yksi elinkeinopolitiikan painopisteistä. Kasvuluvut ovat viime vuosina olleet 10 %:n tuntumassa. Viimeisin kasvuennuste vuonna 2012 oli 8,9 %.

Työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämän strategisen ohjelman tavoitteena on kaksinkertaistaa alan liikevaihto vuoteen 2018 mennessä sekä luoda 40 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä. Monet ympäristöä säästävät ja päästöjä vähentävät ratkaisut säästävät samalla materiaalia ja energiaa ja ovat siten myös kustannustehokkaita.

Ryhmässämme on ehdotettu keskustelunaiheiksi tavoitteisiin ja mittareihin liittyvät asiat, kestävän kehityksen trendit ja esimerkit eri toimialoilta, synergiaedut ja innovaatiot sekä niiden edelleen kehittäminen ja rahoittaminen. Lisäksi kestävyystase-, elinkaari- ja riskienhallintanäkökulmat kiinnostavat.


Haluatko sinä olla mukana Suomen talouden veturissa? Täytä oheinen lomake. Saat jatkossa tietoa ryhmän toiminnasta sähköpostiisi.

Tulevat SIG-tilaisuudet löydät tapahtumakalenterista.