panorama

Tapahtumakalenteri


 
 

Projektijohtaminen 3.0 Workshop – Mitä vesiputouksen, agilen ja leanin jälkeen?

24.8.2018 9-11

Perustiedot
Tapahtumapaikka
Eteläranta 10, Helsinki
Kuvaus

Tulevaisuudessa yhä suurempi osa ihmisten tekemästä työstä tehdään projektimaisesti. Tekoälyn ja algoritmien kehitys johtaa siihen, että jos prosessit ja tehtävät voidaan kuvata tarkasti etukäteen tai jos työ on toistavaa, se ei enää ole ihmisten työtä. Sen sijaan erilaisina projekteina tehtävää innovatiivista ja luovaa ongelmanratkaisua tekevät parhaimmillaan ihmiset vuorovaikutuksessa keskenään.

Millaista tulevaisuuden projektijohtaminen sitten on? Minkälaista kehityspolkua pitkin projektiammattilaiset kulkevat kohti Projektijohtaminen 3.0:aa? Mikä on seuraava konkreettinen askel agilen ja Lean-hypen jälkeen? Ovatko tulevaisuuden mallit hybridi- tai tripla-malleja? Vai voidaanko sääntöihin ja hierarkioihin nojautuvat mallit jopa kokonaan unohtaa (tai jättää tekoälyn huoleksi) ja nojautua vahvasti koko ajan kommunikoiviin ja vuorovaikutuksellisiin verkostoihin, yksilöiden itseohjautuvuuteen ja parviälykkyyteen. Mitä tapahtuu johtamiselle uuden työn ympäristössä?

Eittämättä monia haasteita horisontissa! Vai ovatkokaan haasteet enää horisontissa; ehkä ’Uusi työ’ on jo lähempänä kuin edes haluaisimme myöntää?
Tule mukaan Projektijohtaminen 3.0 Workshopiin 24.8. Eteläranta 10:iin. Isketään viisaat päämme yhteen muiden projektiammattilaisten kanssa. Etsimme näkemyksiä ja rohkeita visioita projektimaisen työskentelyn ja projektijohtamisen tulevaisuuden tukipilareiksi.

Ennakkotehtävä: Lue Projektitoiminta-lehden 2/2018 artikkeli: ’Mitä Leanin jälkeen?’ ja mieti miten projektiammattilainen on varustautunut aikaan Leanin ja muiden projekti-doktriinien jälkeen?

Valmistaudu samalla keskustelemaan artikkelissa esitetyistä viidestä teesistä, joiden pohjalta lähdemme workshopissa rakentamaan Projektijohtaminen 3.0:aa
1. Menestyksen edellytyksenä aito vuorovaikutus ja yhteinen sopiminen
2. Projektien ytimessä uutta luova, reflektoiva ja iteroiva toiminta
3. Projektitoiminnan tarkoituksena verkostovaikutusten maksimointi
4. Ei vakioituja prosessimalleja
5. Teknologia yhteistyön mahdollistajana

Workshopin alustajina ja fasilitaattoreina toimivat artikkelin kirjoittajat Esko Kilpi, Riku Oksman ja Marko Ikonen. Tule keskustelemaan, haastamaan ja hakemaan uusia näkökulmia...

Tilaisuus on täynnä. Ilmoittaudu jonoon info@pry.fi

Tallenna kalenteritiedosto

Tallennetut tilaisuudet

Osa yhdistyksen tilaisuuksista videoidaan ja ne on katsottavissa yhdistyksen YouTube-kanavalla