Kunniajäsenet

1. Juhani Silvasti

Juhani SilvastiJuhani on yksi yhdistyksen perustajajäsenistä. Hän on toiminut aina aktiivisesti sertifiointitoiminnan kehittämisessä niin yhdistyksessä kuin IPMAssakin. Juhani jatkaa edelleen sertifioinnin asessorina. Lue lisää Juhanin roolista projektinjohtamisessa Projektitoiminta-lehdestä (s.48).


2. Matti Ahvenharju

Matti AhvenharjuMatti on toiminut aktiivisesti yhdistyksen hallituksessa. Matti on luonut yhdistykselle kansainvälisiä yhteyksiä toimiessaan IPMA ExBon eli hallituksen jäsenenä. Matilla oli myös suuri rooli mm. SIG-toiminnan käynnistämisessä ja vetämisessä. Lue lisää siitä, miten projektinjohtamisesta tuli Matille työ ja harrastus yli kolmeksikymmeneksi vuodeksi Projektitoiminta -lehdestä (s. 78). 

3. Pekka Mäkelä

Pekka MäkeläTyöuransa Pekka Mäkelä on tehnyt useiden IT-alan yritysten johtotehtävissä, toimitusjohtajana ja konsulttina. Projektiyhdistyksen toiminnassa hän on ollut aktiivisesti mukana yli 20 vuotta. Lue lisää Pekan kokemuksista projektien maailmassa Projektitoiminta -lehdestä (s.94).


4. Kalle Kähkönen

Kähkönen KalleKalle Kähkönen on toiminut pitkään yhdistyksen hallituksessa ja toiminut myös sen puheenjohtajana. Lisäksi hänellä on ollut merkittävä rooli Suomen IPMA-sertifioinissa ja sen kehittämisessä. Hän on toiminut sertifioinnin johtoryhmän puheenjohtajana käynnistettäessä IPMAn sertifiointikäytäntöä Suomessa. Kalle Kähkösen ansiosta Projektiyhdistys julkaisi kansainvälistä kerran vuodessa ilmestyvää korkeatasoista Project Perspectives -lehteä, jolla oli erittäin laaja levikki koko IPMAn piirissä. Kalle toimi kyseisen lehden päätoimittajana. Lue lisää Kallen mietteitä Projektitoiminta -lehdestä (s. 66).

5. Veikko Välilä

Valila VeikkoVeikko Välilä on toiminut Projektiyhdistyksen hallituksessa 18 vuotta, ja puolet siitä ajasta puheenjohtajana. Välilän puheenjohtajakautena 2000-luvun alussa yhdistyksen jäsenmäärä kolminkertaistui. Hän rakensi aktiivisesti kansainvälisiä yhteyksiä ja niinpä yhdistys sai järjestettäväkseen IPMAn maailmankongressin vuonna 2009. Välilä valittiin myös IPMAn presidentiksi kaudelle 2007-2008 sekä IPMAn pääsihteeriksi keväällä 2009. Lue lisää Veikko Välilän urasta projektien maailmassa Projektitoiminta -lehdestä (s. 52).

6. Jyry Louhisto

Louhisto JyryVuodesta 2006 kevääseen 2014 Projektiyhdistystä luotsannut toiminnanjohtaja Jyry Louhisto nimettiin yhdistyksen kuudenneksi kunniajäseneksi. Kunniajäsenyys myönnettiin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta yhdistyksen kehittämisessä. Lue lisää Jyryn ajatuksia reilun kahdeksan vuoden toiminnanjohtajuudesta Projektitoiminta -lehdestä (s. 52).7. Esa Koskelainen

Esa KoskelainenEsa Koskelainen on ollut mukana käynnistämässä Projektiyhdistyksen henkilösertifiointitoimintaa 1990-luvun lopulta alkaen. Lisäksi hän on toiminut yhdistyksen henkilösertifiointitoiminnan koordinaattorina, asessorina ja osallistunut sertifiointitoiminnan kehittämiseen vuoteen 2014 asti. Esa Koskelainen on monella tavalla sertifiointitoiminnan henkilöitymä Suomessa ja ansaitsi siten Projektiyhdistyksen kunniajäsenyyden numero 7. Lue lisää Esan mietteistä Projektitoiminta -lehdestä (s. 70).


8. Risto Pelin

RistoPelin_pieniRisto Pelin oli mukana aktiivisena jo yhdistyksen perustamiskokouksessa ja toimi useita vuosia yhdistyksen hallituksessa eri tehtävissä. Risto aloitti yhdistyksen lehden toimittamisen ja toimi lehden päätoimittajana useita vuosia. Hän oli aktiivinen ensimmäisen suomalaisen toimintaverkkostandardin määrittelyssä, joka hyväksyttiin lopuksi SFS-standardiksi. Lisäksi hän oli aktiivinen pohjoismaisen projektinhallinta sanaston laadinnassa yhteistyössä muiden Nordnet jäsenten kanssa. Risto osallistui aktiivisesti kansainvälisiin INTERNET/IPMA seminaareihin sekä referoi niiden antia yhdistyksen jäsentilaisuuksissa.